هوالبصیر
"ما باید بتوانیم در زمینهى علم، اوّلاً نگذاریم حرکت پرشتابى که امروز وجود دارد، مطلقاً کند بشود، بخصوص دولت باید به آن اهتمام بکند. عرض کردم این جزو دو اولویّت اوّلِ برنامههاى کشور است؛ یعنى بهطور ویژه روى مسئلهى پیشرفت علم باید کار بشود. البتّه مسئول درجهى یک براى پیشرفت علم، دو وزارت علوم و بهداشت و درمان هستند."
مقام معظم رهبری 92/6/6
باید اعتراف کنیم که انتظارمان از دولت تدبیر و امید بیش از این بوده و هست. در آغازین روزهای پیروزی جناب روحانی با پرچم یا به قول خود ایشان گفتمان اعتدال، یکی از دانشجویان در دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان از ایشان خواست تا به تعریف این واژه بپردازند و شاخصه های این گفتمان را معرفی نمایند که معظم له این کار را به شخص رئیس جمهور حواله کرد و دکتر روحانی نیز در سخنانی اعتدال را دوری از افراط و تفریط دانست. اعتدالی که در همین مدت سکانداری دولت یازدهم، در برخی از موارد توسط کابینه تدبیر و امید نقض شده است.
نمونه بارز نقض اعتدال، قلع و قمع های جناحی و دور از تدبیر جناب توفیقی در دوران کوتاه سرپرستی اش بر وزارت علوم بود که با تذکرات و گوشزدهای گاه و بیگاه دلسوزان انقلاب مواجه شد تا کابینه یازدهم از ریل اعتدال خارج نشود. حساسیت بجای نمایندگان محترم مجلس بر سر این وزارتخانه و عدم اعتماد به جناب میلی منفرد و اظهار نارضایتی از عملکرد جناب توفیقی که منجر به عدم معرفی وی گردید، موجی از امید را در میان دلسوزان نظام به وجود آورد. امیدی که با سوءتدبیر این روزهای جناب وزیر، جای خود را به التهاب و نگرانی داده است.
اعتماد نمایندگان مجلس به فرجی دانا موجب گردید وزارتخانه ای که به قول رهبر معظم انقلاب دست اندر کار اولویت مهم کشور یعنی مسئله علم است بیش از این بدون وزیر نماند. قول جناب فرجی دانا مبنی بر کوتاه کردن دست فتنه گران از این وزارتخانه خیلی زود رنگ باخت. اما ای کاش نمایندگان مجلس در انتخاب خود دقت بیشتری به خرج می دادند تا مجبور نباشند امروز علم استیضاح را بلند کنند.
جناب آقای فرجی دانا
آیا ترجیح منافع شخصی یا جناحی بر وفای به عهد و منافع نظام، نسخه پیچیده شده جمهوری اسلامی است؟ اگر در نظام جمهوری اسلامی نتوان روی قول وزیر یا مسئولی حساب باز کرد که واویلاست! از یک سو نمایندگان محترم مجلس بر پایه قول جنابعالی رای اعتماد داده و از سویی دیگر، جنابتان هنوز بر روی صندلی وزارت مستقر نشده، کسانی را در این وزارتخانه روی کار آورده اید که از سوی همین مجلس شایسته حضور در وزارت علوم شناخته نشدند. آیا این اقدام جنابعالی دهن کجی به مجلس و نمایندگان مردم شریف این مرز و بوم نیست؟ مگر سخنان چندین و چندباره مقام معظم رهبری را پیرامون اهمیت مسئله علم فراموش کرده اید؟ اگرنه چرا با اقدامات اینچنینی فضای آرام دانشگاه ها را به سوی التهابات مضر و بی ثمر سوق می دهید؟
اگر قصد و اراده جنابعالی بر روی کار آمدن چنین افرادی بود که به راحتی آبروی نظام را در برهه ای حساس همچون فتنه 88 زیر سؤال برده و از متهم کردن این نظام ابایی نداشته اند، از همان ابتدا با نمایندگان ملت در میان می گذاشتید و رأی واقعی نمایندگان را نظاره می کردید. خوب است شما نیز تعریف و برداشت خود از فتنه و فتنه گران را شرح دهید تا بیش از این دچار سوء تفاهم نشویم!
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
واضح است که روی آوردن به تغییر مدیران دانشگاه ها و بدنه وزارت علوم بدون بررسی عملکرد آنها، قطعا آثار نامطلوبی به دنبال خواهد داشت و موجب دلسردی زحمت کشان و بی تفاوتی هرچه بیشتر تن پروران خواهد شد. بی شک ادامه مسیر سرپرست سابق این وزارتخانه، به صلاح شما و دولت تدبیر و امید نخواهد بود و شایسته است در اقدامات خود تجدید نظر نمایید.
والسلام علی من اتبع الهدی